2008. február 26.

Gasztro - round steak baconnal

Ne gondoljunk valami egetverő gasztronómiai élményre, a hangsúly az összeállítás tempóján van, a kaja maga gyorsan kész van.

Belevalók:
- annyi szelet round steak amennyit akarunk
- baconszalonna
- szárított paradicsom
- sóbors
- fokhagyma
- szójaszósz

A besóborsozott hússzeleteket begöngyöljük a baconba, a szalonna alá szárított paradicsomot tömicködünk, majd az egész cajgot olívaolajjal kikent tepszibe helyezzük, közészórunk annyi fokhagymát amennyit van kedvünk pucolni, majd lelocsoljuk az egészet szójaszósszal és be a sütőbe.




Mivel ez a husi gyorsan és könnyen szárad ki (ezt az interneten olvastam), ezért én öntöttem egy kis vizet is mellé (meg olaj meg a bacon, ugyebár) és fólia alatt sütögettem. 1 óra és 15 perc 200 fokon és már kész is van.



6 megjegyzés:

zhaoman írta...

A napokban ondolkoztam el azon, hogy egy időre vega-leszek. Legalábbis kerülni akartam a sertés-,marha- és csirkehúst.

De ilyen posztokat olvasva jövök rá, hogy dehogy leszek én vega! Éljenek a húsok!

Nagyon guszta!

"tömicködünk", "cajg". Élmény téged olvasni! :) [én az eszcájg kifejezést ismerem, gondolom a cajg erre utal]

demonalisator írta...

Az 1 dolog, h szép lett, de pácoléntás nélkül is +puhult?

eFi írta...

Nagyon dögös lett! Itt egy link, hátha van olyan, aki nem tudja, melyik darab az a round steak (ami rump steak a briteknél, ha jól emlékszem).

Pappito írta...

zhaoman, a cjag az egy éáltalános kifejezés, dolog/cucc, mihíjják értelemmel bír :)

az eszcajg az már eszköz :)

Pappito írta...

páclás nélkül is tökéletes lett, a rátekert szalonnából kisülő zsírt beitta a husika, vele a szárított paradicsom ízét is meg a szójaszószt is. végig le volt fedve, gondolom azért nem szikkadt meg

Pappito írta...

ami itt round steak az a birteknél rump, tök igazad van eFi